Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری فارس، مسأله انحلال دانشگاه صنعتی بیرجند و الحاق آن به عنوان پردیس دانشگاه بیرجند یکی از مشکلات دانشجویان، اساتید و پرسنل این دانشگاه‌ها است که فارس من به بررسی آن می‌پردازد. نگرانی‌های دانشجویان دانشگاه صنعتی بیرجند با بیش از هزار امضا در قالب کمپین «نه به ادغام و پردیس شدن دانشگاه صعنتی بیرجند» در فارس من ثبت شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

 از طرفی دیگرکارکنان، پرسنل و دانشجویان صنعتی بیرجند نیز همین نگرانی‌ها‌ را در کمپینی با موضوع «کمپین عدم ادغام دانشگاه صنعتی بیرجند» به سامانه مردمی فارس من ارسال کردند.

 

مهمترین دغدغه دانشجویان، کارکنان و اساتید این دانشگاه، در نظر نگرفتن پتانسیل عظیم علمی و پژوهشی این دانشگاه صنعتی و بی اعتبار شدن مدارک دانشجویان فارغ التحصیل است. از طرف دیگر یکی از نگرانی‌های این طیف، عدم توجه به ظرفیت صنعتی بیرجند و بی‌بهره کردن مردم از رونق کسب و کارهای آنان از طریق حضور دانشجویان در این شهر است. خبرنگار ما به منظور بررسی مشکلات طرح ادغام دانشگاه صنعتی بیرجند با پردیس دانشگاه بیرجند با برخی دانشجویان، اساتید و پرسنل این دانشگاه‌ها گفت وگوهایی داشته است.

 

در این‌باره، جواد فخری عضو هیئت علمی دانشگاه صنعتی بیرجند اظهار کرد: دانشگاه موضع خود از ادغام دانشگاه بیرجند و پردیس را اعلام و تأکید کرد که این طرح کارشناسی نشده است.

 

وی افزود: موضوع آمایش، به واسطه بسیاری از شاخص‌های جمعیتی و کمی آموزش عالی، شامل حال بیرجند نمی‌شود. اگر هدف از آمایش، انتفاع بردن مردم از این طرح است در این منطقه به اسم مردم نیست اما آنچه که در طرح آمایش آمده است برخورداری عادلانه مردم از آموزش است و این طرح این را نمی‌گوید.

 

عضو هیئت علمی دانشگاه صنعتی بیرجند تأکید کرد: این دانشگاه ۱۷ هکتار ساختمان و ۳۰ هزار متر فضای فرهنگی، آموزشی و دانشجویی دارد و این فضا کاملا دانشگاهی است، چرا باید این فضا را تغییر دهیم و کارکرد دیگری به آن بدهیم.

 

ایده پردازان طرح ادغام  به هیچ کجای ماجرا فکر نکرده‌اند

وی با اشاره به اقدامات برخی افراد برای تعطیلی مراکز علمی دولتی، خاطرنشان کرد: در تمام کشور، ۲۸۰۰ موسسه آموزش عالی داریم که از این رقم، ۱۴۰ دولتی بوده و این تعداد به کمتر از ۵درصد می‌رسند. عده‌ای که رانت‌های کلان دارند و در مؤسسات غیر انتفاعی حضور دارند مردم را فریب می‌دهند، باید گفت اگر شما دلسوز مردم هستید بیاید طرح آمایش را از مؤسسات غیردولتی آغاز کنید، آن زمان هم ما در خدمت شما هستیم.

 

فخری با انتقاد از نحوه اعلام ادغام دو دانشگاه، ابراز کرد:  هیچ پیوست فرهنگی برای طرح آمایش وجود ندارد و مسئولان آمدند و با یک نامه‌ این موضوع را اعلام کردند.

وی تصریح کرد: قطعا پس از ادغام دانشگاه دولتی بیرجند به سراغ دیگر دانشگاه‌های دولتی خواهند رفت و این می‌تواند به افزایش آمار دانشگاه‌های غیردولتی کمک کند تا بتوانند درآمدزایی خود را داشته باشند.

 

عضو هیئت علمی دانشگاه صنعتی بیرجند  در عین حال متذکر شد: چنین طرح‌هایی به نفع مردم نیست، این ظرفیتی است که از مردم منطقه محروم گرفته می شود، علاوه بر آن‌که مدارک دانشجویان تنزل پیدا می‌کند حتی یک نامه درباره اعتبار مدرک دانشجویان نیز نزده اند و به هیچ کجای ماجرا فکر نکرده‌اند.

 

وی بیان کرد: بیرجند شهری است که زیر ساخت‌های صنعتی و توریستی ندارد، تنها مردم آن از دو منبع ارتزاق می‌کنند، آموزش صنعتی است که بسیاری از خانواده‌ها از طرق آن مانند اجاره دادن بخشی از ساختمان خود به دانشجویان ارتزاق می‌کنند.

 

فخری با بیان برخی از آسیب‌های تعطیلی و ادغام مراکز علمی دولتی، خاطرنشان کرد: با نگاهی بلندمدت به تعطیلی دانشگاه در بیرجند خواهیم دید که بسیاری از مشاغل حذف می‌شود و در نتیجه مردم بیکار و شهر خالی از سکنه خواهد شد، در نتیجه مرزها خالی می‌شوند و دولت باید پادگان‌ها را برای حفظ مرزها در آن‌جا مستقر کنند.

این استاد دانشگاه، گفت: وزارت علوم باید پیش از هر اقدامی رؤسای دانشگاه‌ها در ادوار گذشته و برخی مسئولان را جمع می‌کرد تا طرح را به درستی اجرا کند و از سویی دیگر باید نظرات منتقدان آمایش شنیده شود. چرا باید همیشه هزینه تراشی کنیم و نگذاریم افراد پژوهش‌های خود را به جای تجمع انجام دهند؟

 

وی عنوان کرد: عظیم‌ترین معادن منیزیم در خراسان قرار دارد و گروه  مهندسی مواد در این دانشگاه هستند،باید این‌ها تقویت شوند و مأموریت دهیم تا صنایع آلیاژی کوچک را ایجاد کنند چرا که این صنایع برای کشور پولساز هستند. اگر آن‌ها نتوانستند آن زمان دانشگاه را به دیگر دانشگاه‌ها تبدیل و ادغام کنید.

 

۲۶۰۰ نفر در طرح ادغام آسیب خواهند دید

در ادامه، یکی از پرسنل و کارمندان دانشگاه بیرجند در گفت وگو با خبرنگار فارس من، اظهار کرد: ۲۴۰۰ دانشجو  و ۲۰۰ پرسنل در دانشگاه صنعتی بیرجند مشغول به فعالیت هستند، بدون آنکه رئیس دانشگاه در جریان این ادغام باشد، نامه ای از تهران برای ما ارسال شد که دانشگاه باید ادغام شود.

 

وی افزود: ۵۰ نیروی شرکتی داریم که به صورت خدماتی فعالیت می‌کنند و در این ادغام این نیروها آسیب خواهند دید.

 

این کارمند دانشگاه، ابراز کرد: نامه‌‌ای از سوی نماینده مجلس بیرجند به مجلس ارسال شده تا در جریان این موضوع باشند، اما این زمانبر است.

 

تکلیف مدرک دانشجویان در طرح ادغام دانشگاه چه می‌شود؟

محمد اسکندری نسب یکی از دانشجویان دانشگاه بیرجند نیز با اشاره به موضوعات ادغام دانشگاه بیرجند، ابراز کرد: سؤال من این است چرا طرح ادغام از خراسان جنوبی کشور آغاز شده است، چرا که این استان محروم است و اگر این طرح با خطا مواجه شود پاسخ چه هست؟

وی افزود: بحث ما این است که دانشجویانی که امسال وارد دانشگاه بیرجند شده اند تحت عنوان دانشگاه دولتی مورد پذیرش قرار گرفته‌اند، بحث دانشجویان این است اگر این طرح اجرا شود با چه عنوانی ما از این دانشگاه فارغ التحصیل می‌شویم، موضوع اصلی دانشجویان این مسأله است.

 

دولت مقابل دانشگاه‌ها می ایستد!

این دانشجو، به برخی مشکلات طرح ادغام دانشگاه اشاره کرد و گفت: پس از آمایش، دانشجویانی که از این دانشگاه فارغ التحصیل شده‌اند برای استعلام و حتی استخدام باید نام کدام دانشگاه را به کار ببرند، آیا این‌ها به مشکل برنخواهد خورد؟

وی خاطرنشان کرد: این دانشگاه دارای مقاطع کاردانی، کارشناسی و کارشناسی ارشد است، اما با این اقدام این دولت عملا مقابل دانشگاه‌های موثر می‌ایستد چرا که اساتید این دانشگاه‌ها نیز در نظام علمی کارآمد و مؤثر هستند.

انتهای پیام/                                                                                                                                 

منبع: فارس

کلیدواژه: دانشگاه بیرجند دانشجویان آموزش عالی ادغام دانشگاه صنعتی بیرجند دانشگاه صنعتی بیرجند ادغام فارس من خبرگزاری فارس دانشگاه صنعتی بیرجند دانشگاه بیرجند ادغام دانشگاه دانشگاه ها طرح ادغام فارس من

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۲۳۵۵۸۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

درخواست اساتید دانشگاه اموری برای اخراج رئیس دانشگاه

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از سی. ان.ان، اعضای هیئت علمی کالج هنر و علوم دانشگاه اموری در جورجیا خواستار اخراج رئیس دانشگاه شدند و در جلسه‌ای دانشگاهی به رئیس دانشگاه رأی عدم اعتماد دادند.

رأی عدم اعتماد بخشی از اعضای هیئت علمی دانشگاه اموری به رئیس این دانشگاه در حالی صورت گرفته است که او پیشتر طی هفته گذشته از نیروهای پلیس جهت اقدام علیه دانشجویان معترض در دانشگاه دعوت کرده بود.

در واقع به نظر می‌رسد درخواست برای برکنار رئیس دانشگاه اموری مرتبط با همکاری او با نیروهای امنیتی آمریکا جهت سرکوب و بازداشت دانشجویان معترض صورت گرفته است.

این در حالی است که حمایت جهانی جنبش‌های دانشجویی و دانشگاهی از فلسطین ادامه دارد و در تازه‌ترین رویداد از این دست، بیش از ۱۲۰ نفر از اعضای هیئت علمی دانشگاه نیویورک در اعتراض به دومین بازداشت شدید دانشجویان توسط نظامیان دست به اعتصاب زدند.

از سوی دیگر، دانشگاه‌های ترکیه نیز همگام با دانشگاه‌های آمریکا به حمایت از غزه برخواستند.

همچنین حمایت دانشجویان آلمانی و فرانسوی از مردم غزه همچنان دارد. گفته شده است که دانشجویان دانشگاه هومبولت در آلمان در حمایت از غزه و محکومیت نسل‌کشی ارتش رژیم صهیونیستی مقابل این دانشگاه تحصن کردند. همچنین دانشجویان دانشگاه لئون در فرانسه با سردادن شعار «همه ما غزه هستیم»، با ملت فلسطین اعلام همبستگی کردند.

براساس گزارش‌ها، پلیس برلین برای متفرق کردن تظاهرات حمایت از غزه در دانشگاه هومبولت به خشونت متوسل شده است.

این تحولات در حالی است که «ایهود اولمرت»، نخست وزیر اسبق رژیم صهیونیستی در سخنانی به شدت علیه نتانیاهو و جنگ غزه نتیجه گیری کرده است.

اولمرت در این ارتباط گفت: «ما از این جنگ پیروز خارج نخواهیم شد و باید خیابان‌ها را از تظاهرات کنندگان علیه نتانیاهو و همپیمانانش پر کنیم.»

ماه گذشته نیز نخست وزیر اسبق رژیم صهیونیستی خواستار توقف فوری جنگ در غزه و بازگرداندن اسرای اسرائیلی بازداشت شده در غزه شد و تاکید کرد که در این صورت دستاورد اسرائیل بسیار بیشتر از ادامه این جنگ خواهد بود.

وی تاکید کرد که نتانیاهو برای نجات اسرای اسرائیلی جنگ را ادامه نمی‌دهد، بلکه می‌خواهد خودش را نجات دهد.

اولمرت پیش از این نیز خواستار توقف جنگ غزه شده و تاکید کرده بود که این جنگ نمی‌تواند اهداف مشخص شده توسط بنیامین نتانیاهو نخست‌وزیر اسرائیل را محقق کند.

نخست وزیر اسبق اسرائیل در اظهارات پیشین خود رژیم صهیونیستی را در برابر یک دوراهی قرار داده و تاکید کرده بود که تل‌آویو یا با آتش بس و بازگرداندن اسرا از غزه از طریق انجام تبادل موافقت می‌کند یا باید بدون اینکه اهداف خود در ریشه کن کردن حماس و بازگرداندن اسرا را محقق کند، به جنگ خود در غزه ادامه بدهد.

گفتنی است با تداوم جنگ علیه نوار غزه و عدم کسب هرگونه دستاورد نظامی از سوی رژیم صهیونیستی انتقادها در سرزمین‌های اشغالی علیه بنیامین نتانیاهو نخست‌وزیر این رژیم و کابینه وی شدت گرفته است. مخالفان نتانیاهو وی را به خریدن وقت برای باقی‌ماندن در قدرت جهت فرار از محاکمه در پرونده‌های قضائی اقامه‌شده علیه او متهم می‌کنند. علاوه بر این خانواده‌های اسیران صهیونیست خواهان آن هستند که رژیم صهیونیستی بدون اتلاف وقت و به هر قیمتی اسیران صهیونیست نزد مقاومت را در جریان توافق با مقاومت فلسطین آزاد کند و از ادامه حمله‌های بی فایده به نوار غزه که علاوه بر کشتار فلسطینیان کشتار این اسیران را نیز در پی دارد دست بردارد.

کد خبر 6096069

دیگر خبرها

  • پذیرش۵۳ درصدی استاد محوری دانشجویان دکترای دانشگاه ها
  • ریشه پیوند دانشگاه با جامعه در عملیاتی کردن دستاوردهای علمی است
  • استفاده از کاربرد هوش مصنوعی در تمام رشته‌های کارشناسی از مهر آینده
  • جذب ۵۰ عضو هیات علمی در دانشگاه شاهد / برخورد با استادی که شکایت دانشجویی داشت
  • ایجاد مهارت و کمک به شعار سال هدف اصلی دانشگاه علمی و کاربردی
  • استفاده از کاربرد هوش مصنوعی در تمامی رشته‌های کارشناسی از مهر ماه
  • ادامه اعتراضات حامیان فلسطین در دانشگاه‌های آمریکا
  • فرهنگ مقاومت در نسل آینده آمریکا تأثیر گذاشته است
  • ویژگی یک استاد نمونه، همیشه شاگرد خوب بودن است
  • درخواست اساتید دانشگاه اموری برای اخراج رئیس دانشگاه