Web Analytics Made Easy - Statcounter

کارمندان و اعضای هیئت علمی دانشگاه صنعتی بیرجند نسبت به اقدام وزارت علوم مبنی بر ادغام این دانشگاه در دانشگاه بیرجند و حذف کدرشته‌های دانشگاه صنعتی از دفترچه انتخاب رشته اعتراض داشته و در محوطه دانشگاه صنعتی تحصن کردند.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از خاورستان، اوایل اسفندماه سال گذشته بحث ادغام دانشگاه صنعتی بیرجند با دانشگاه بیرجند مطرح شد و اعتراض بسیار زیادی را به دنبال داشت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

با توجه به اعتراضاتی که در این خصوص انجام شد و دیداری که توسط نمایندگان مجلس شورای اسلامی با مسئولان وزارت علوم برگزار شد مقرر شد بحث ادغام دانشگاه صنعتی بیرجند با دانشگاه بیرجند به تعویق بیفتد.

حمید ملانوری استاندار خراسان جنوبی نیز گفته بود: با ادغام دانشگاه‌های استان در شرایط فعلی مخالفیم و دانشگاه بیرجند و معاونت سیاسی استانداری مکلف به پیگیری موضوع شده‌اند.

اما شنیده شده وزارت علوم اواخر اسفند سال گذشته طی ارسال نامه‌ای به سازمان سنجش خواستار حذف کد رشته‌های دانشگاه صنعتی بیرجند از دفترچه‌های انتخاب رشته شده است.

از این رو امروز کارمندان و اعضای هیئت علمی دانشگاه صنعتی بیرجند در رابطه با عدم تحقق وعده‌های مسئولان استان در خصوص حفظ استقلال تنها دانشگاه صنعتی شرق کشور تحصن کرده و اعتراض دارند.

یکی از کارمندان دانشگاه صنعتی بیرجند در این خصوص در گفت‌وگو با خاورستان، اظهار کرد: در تاریخ ۲۶ اسفند ماه سال گذشته نمایندگان مردم خراسان‌جنوبی در مجلس شورای اسلامی دیداری با معاون پژوهشی وزارت علوم مبنی بر ادغام دانشگاه صنعتی بیرجند با دانشگاه بیرجند داشتند.

وی افزود: به توجه به این‌که ادغام این دو دانشگاه بدون انجام کار کارشناسی و شتاب‌زده انجام شده بود قرار شد به حالت تعویق و تعلیق در بیاید.

این کارمند دانشگاه صنعتی بیرجند بیان کرد: وزارت علوم به این مسئله متعهد شده و مقرر شد بحث ادغام دو دانشگاه تا حصول کار به صورت کارشناسی از کارگروه آمایش آموزش عالی استان و مقامات استانی به دست وزارت علوم برسد، متوقف شود.

وی اظهار کرد: اما در تاریخ ۲۷ اسفند دقیقا فردای این دیدار، نامه‌ای مبنی بر حذف کد رشته‌های دانشگاه صنعتی بیرجند به سازمان سنجش از طریق وزارت علوم ابلاغ و ارسال شده است.

این کارمند دانشگاه صنعتی بیرجند گفت: این اقدام، بی‌اعتنایی و بی‌توجهی به درخواست مجموعه نخبگان استان خراسان‌جنوبی بوده که با اعتراض دانشگاهیان مواجه شده است.

 وی بیان کرد: مسئولان دانشگاه صنعتی و جمع عظیمی از نخبگان استان به این تصمیمات شتاب‌زده‌ای که بدون هیچ کارشناسی و خردورزی در حال انجام است اعتراض دارند.

این کارمند دانشگاه صنعتی بیرجند افزود: پشت پرده این اقدامات لابی‌گری سیاسی وجود دارد.

وی تاکید کرد: استان خراسان‌جنوبی از حق مسلم خودش نخواهد گذشت و همکاران ما تا لغو این تصمیم شتاب‌زده وزارت علوم، تحصن خودشان را ادامه خواهند داد.

اخبار مرتبط:

تجمع اساتید، کارکنان و دانشجویان دانشگاه صنعتی بیرجند در اعتراض به ادغام این دانشگاه/ فیلم

توجیحات رئیس دانشگاه بیرجند در خصوص الحاق دانشگاه صنعتی

ادغام دانشگاه صنعتی در دانشگاه بیرجند؛ اقدامی عجولانه و غیرکارشناسی

اعتراض نماینده مردم بیرجند به الحاق دانشگاه صنعتی و دانشگاه بیرجند

طرح ادغام دانشگاه صنعتی با دانشگاه بیرجند اشتباه است

نامه آیت‌الله عبادی به وزیر علوم

انتهای پیام/

منبع: دانا

کلیدواژه: دانشگاه صنعتی بیرجند ادغام دانشگاه صنعتی دانشگاه بیرجند خراسان جنوبی وزارت علوم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۴۶۳۷۷۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

استفاده از کاربرد هوش مصنوعی در تمامی رشته‌های کارشناسی از مهر ماه

رئیس دانشگاه صنعتی امیرکبیر بر ضرورت استفاده از فناوری‌های نوین نظیر هوش مصنوعی در تمامی رشته‌های دانشگاهی تاکید کرد و گفت: از مهر ماه موضوعات هوش مصنوعی، تحول دیجیتال و کاربرد هوش مصنوعی در تمامی رشته‌های کارشناسی دانشگاه اجرایی خواهد شد.

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، علیرضا رهایی، رئیس دانشگاه امیرکبیر در نشست با دبیران انجمن‌های علمی تاکید کرد: ما در سال‌های ۸۴ تا ۹۳ جلسات متعددی با شورای انجمن‌ها داشتیم، در بسیاری از موضوعات همفکری می‌کردیم و مشکلات حل می‌شد. به طوری‌که در این سال‌ها سفر‌های زیادی برای بسیار از گروه‌های دانشجویی به کشور‌هایی از جمله هند، آلمان، تایوان، وین، روسیه، آمریکای لاتین وغیره برگزار می‌کردیم و دانشجویان ما بهترین رتبه‌ها را کسب می‌کردند. امیدواریم این اقدامات مجدد انجام شود. سعی کنیم مسائل مربوط به این حوزه‌ها به حداقل برسد و امکانات بیشتری به دانشجویان تخصیص یابد.


وی در ادامه تصریح کرد: بر اساس آمار‌هایی که مشاهده می‌کردم دانشجویان انجمن‌های علمی دانشکده‌های مکانیک، برق و هوافضای دانشگاه صنعتی امیرکبیر کمترین میزان فعالیت و دانشکده‌های ریاضی و فیزیک بیشترین آمار را داشتند.


سرپرست دانشگاه صنعتی امیرکبیر همچنین تاکید کرد: تصور من این است مشکلات و مسائل انجمن‌های علمی دانشجویان به راحتی تسهیل می‌شود. همچنان که چند ماه گذشته وقتی مسئله کمبود وسیله این دانشجویان را مطرح کردم یکی از فارغ التحصیلان دانشگاه یک دستگاه مینی بوس در اختیار ما قرار دادند که البته به نظر من باید تعداد آن به دو دستگاه افزایش یابد.


رهایی از فارغ التحصیلان دانشگاه صنعتی امیرکبیر به عنوان پتانسیل در جهت حل مشکلات دانشگاه عنوان کرد و خاطر نشان کرد: با توجه به اینکه بسیاری از فارغ التحصیلان ما مدیران موفقی در کشورهستند این افراد می‌توانند هم برای انجام بازدید‌های علمی و صنعتی هم اینکه کمک برای حل مشکلات انجمن‌های دانشجویی تاثیرگذار باشند؛ بنابراین باید بتوانیم ارتباط خود با فارغ التحصیلان دانشگاه را تقویت کنیم.


رئیس دانشگاه صنعتی امیرکبیر یادآور شد: شرکت در مسابقات علمی و همچنین برگزاری مسابقات متنوع برای انجمن‌های علمی بسیار با اهمیت است. ضمن اینکه فضای مسابقه برای دانشجویان هیجان و انگیزه ایجاد می‌کند. براین اساس دانشکده‌ها و انجمن‌هایی که امکان برگزاری مسابقه علمی را دارند حتما به فکر اینکار باشند و ما نیز در برگزاری این مسابقات کمک می‌کنیم.


وی در خصوص فعالیت مجدد نشریات علمی انجمن‌های علمی دانشجویان که تعطیل شده بودند نیز افزود: به نظر بنده فعالیت این نشریات بسیار مهم است و ما در دانشگاه کمک می‌کنیم مجدد این نشریات فعال شود چرا که نشریات علمی یکی از شاخص‌های پیشرفت علمی به شمار می‌رود. همچنان که ما در دانشگاه صنعتی امیرکبیر نشریات علمی زیادی داریم که در مسیر نمایه شدن بین المللی هستند.


رهایی بر ضرورت استفاده از فناوری‌های نوین نظیر هوش مصنوعی در هر رشته تاکید کرد و گفت: در حال حاضر نفوذ و کاربرد هوش مصنوعی در تمامی رشته‌ها مطرح است؛ لذا از بعد برگزاری کلاس، نرم افزاری و برگزاری مسابقات باید تلاش کنیم.


وی ادامه داد: ضمن اینکه ما در برنامه ریزی آموزشی که برای تعیین تکلیف برنامه‌های آموزشی تمامی رشته‌ها برگزار می‌شود، استفاده از هوش مصنوعی، تحول دیجیتال و کاربرد هوش مصنوعی در تمامی رشته‌های کارشناسی یکی از برنامه‌های جدید دانشگاه است که از مهر آینده اجرایی خواهیم کرد. بر این اساس کاربرد هوش مصنوعی در رشته‌های مختلف بیشتر می‌یابد.


رئیس دانشگاه صنعتی امیرکبیر اظهار کرد: اشکال انرژی، هوش مصنوعی و مهندسی پزشکی سه حوزه‌ای است که این دانشگاه به عنوان قطب مطرح شده است.
وی بر ضرورت شکل گیری بازدید‌های انجمن‌های علمی دانشگاه صنعتی امیرکبیر تاکید کرد و گفت: باید زمینه این بازدید‌ها فراهم شود تا انجمن‌های علمی دانشجویی ما بتوانند از صنایع مختلف بازدید کنند.


رهایی یادآور شد: در بحث نساجی نیز زمینه‌های خوب همکاری با اتحادیه‌های نساجی شکل گرفته و آن‌ها آماده همکاری با دانشگاه در زمینه‌های مختلف هستند و قرار است نمایشگاهی نیز در دانشگاه برپا کنند.


سرپرست دانشگاه صنعتی امیرکبیر در خصوص آشنایی کمتر نو دانشجویان با مسائل و زندگی دانشجویی نیز افزود: ما در سال ۸۸ تا ۹۰ ما برنامه‌ای در طول ترم با موضوع ورود به زندگی دانشجویی را در دانشگاه برگزار می‌کردیم که در این برنامه مسائل مختلف علمی و زندگی دانشجویی مطرح می‌شد و بسیار مفید بود. قرار است این برنامه نیز مجدد ازمهر آینده برگزار خواهد شد چرا که دانشجویان در بدو ورود با دانشگاه نیازمند آشنایی با زندگی دانشجویی هستند تا دچار آسیب‌هایی نظیر افت تحصیلی نشوند.

رهایی از سرمایه گذاری ۱۰۰۰ میلیارد تومانی سازمان صنعت دریایی در حوزه مباحث دریایی و مباحث شناور‌ها خبر داد و گفت: دانشکده مهندسی و صنعت دریا اهمیت زیادی دارد و پردیس دریا ساحلی ما در بندر عباس از پردیس‌های موفق به شمار می‌رود؛ بنابراین دانشجویان و انجمن‌های علمی نیز باید در این زمینه به میدان بیایند و فعالیت‌های علمی کنند.


وی خاطر نشان کرد: ما در دانشگاه صنعتی امیرکبیر پژوهشکده‌های مختلفی داریم که در کنار دانشکده‌ها قرار دارند. این پژوهشکده‌ها با صنایع مختلف ارتباط دارند و پروژه‌های زیادی دریافت کردند که لازم است انجمن‌های علمی ما با این پژوهشکده‌ها ارتباط بگیرند.


رهایی همچنین بر تقویت بازدید‌های صنعتی انجمن‌های علمی تاکید کرد و گفت: چند ماه پیش هیاتی از وزارت صنایع تاکید کردند حاضر هستند ارتباطی با صنایع مختلف داشته باشیم و هزینه‌های این بازدید‌ها را نیز متقبل شوند.


رئیس دانشگاه صنعتی امیرکبیر در پایان اظهار کرد: دانشکده‌ها موظف هستند بخشی از درآمد‌های خود را در حوزه دانشجویی صرف کنند و روسای دانشکده‌ها باید با انجمن‌های علمی همکاری جدی‌تر برگزار کنند.

دیگر خبرها

  • حرکت جدی بنیاد ملی علم ایران به سوی تولیدات فاخر علمی است
  • حرکت جدی بنیاد ملی علم ایران به سوی مرجعیت علمی 
  • بررسی راه‌های گسترش همکاری دانشگاه صنعتی شریف با دانشگاه‌های عراق
  • استفاده از کاربرد هوش مصنوعی در تمامی رشته‌های کارشناسی از مهر ماه
  • سناتور آمریکایی خطاب به دانشجویان حامی غزه: شما در طرف درست تاریخ ایستاده‌اید
  • سندرز خطاب به دانشجویان حامی غزه: شما در طرف درست تاریخ ایستاده‌اید
  • پلیس فرانسه با هدف پاکسازی دانشگاه علوم‌سیاسی پاریس از دانشجویان تحصن کننده حامی فلسطین وارد عمل شد
  • یک شورش بزرگ در جشنواره کن
  • اعضای هیئت علمی دانشگاه‌ها محور اصلی تعلیم و تربیت اجتماعی هستند
  • دانشگاه تهران رتبه اول همکاری‌های بین‌المللی را دارد