Web Analytics Made Easy - Statcounter

فاطمه دعاگویان در گفت و گو با خبرنگار مهر اظهار کرد: دوم اردیبهشت روز جهانی زمین پاک تلنگری برای بررسی راهکارهای حفظ و نگهداری زمین، پاک نگه داشتن آن، شیوه‌های کاهش تولید پسماند و دفن اصولی پسماند است.

معاون فنی اداره کل حفاظت محیط زیست خراسان‌جنوبی با اشاره به اینکه شعار امسال روز زمین پاک «احیای زمین و افزایش بهره‌وری برای توسعه پایدار» است، اظهار کرد: وقتی توسعه پایدار را مطرح می‌کنیم در حقیقت از راهکارهایی سخن می‌گوییم که از نابودی طبیعت، اتلاف منابع طبیعی، تخریب سامانه‌های زیستی و تغییر اقلیم جلوگیری کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اهمیت جنبه‌های زیست‌محیطی موضوع بهره‌وری

دعاگویان با اشاره به اینکه وقتی سخن از بهره‌وری می‌زنیم نیز تنها نباید به مسائل اقتصادی توجه کنیم، بیان‌کرد: باید جنبه‌های اجتماعی و زیست محیطی در موضوع بهره‌وری را نیز مد نظر قرار دهیم.

وی با اشاره به اهمیت مسئله مدیریت مصرف منابع در موضوع بهره‌وری و تأثیر آن بر محیط زیست ادامه‌داد: در این حوزه یکی از مهمترین مسائل کاهش تولید پسماند است که در داشتن یک زمین پاک بسیار مهم تلقی می‌شود.

معاون فنی اداره کل حفاظت محیط زیست محیط زیست خراسان‌جنوبی با اشاره به اینکه میزان تولید پسماند با الگوی مصرف ما رابطه مستقیمی دارد، افزود: ما در خراسان‌جنوبی در بحث مدیریت پسماند باید یک برنامه جامع داشته باشیم.

دعاگویان گفت: کسی که در بخش صنعت و معدن سرمایه‌گذاری می‌کند، باید شیوه تولید او به گونه‌ای باشد که کمترین پسماند را تولید کرده و یا در صورت امکان پسماند مجموعه صنعتی و و تولیدی او در چرخه بازیافت قرار گیرد.

وی با اشاره به اینکه سازمان محیط زیست در حوزه پسماند یک دستگاه نظارتی است، اظهار کرد: پسماندها نیز شامل پسماند عادی، صنعتی، کشاورزی، پزشکی و ویژه است که در این بین در خراسان‌جنوبی تولید پسماند عادی از سایر پسماندها بیشتر است.

پسماند روزانه در خراسان جنوبی نیاز به مدیریت دارد

معاون فنی اداره کل حفاظت محیط زیست خراسان جنوبی با اشاره به اینکه از این جهت پسماند عادی و روزانه ما نیاز به مدیریت دارد، بیان‌کرد: در حوزه پسماند صنعتی نیز مشکلاتی داریم که نیاز به مدیریت و اختصاص محل دفن خاص دارد که از طریق کارگروه مدیریت پسماند استان پیگیری می‌کنیم.

دعاگویان با بیان اینکه برای دفن پسماند شهرک صنعتی بیرجند محلی مورد مطالعه قرار گرفته است، ادامه‌داد: در حال حاضر ما رها شدگی پسماند در اطراف شهرک صنعتی بیرجند را داریم.

وی گفت: متأسفانه موضوع تفکیک پسماند از مبدأ در مورد پسماندهای در شهر جدی گرفته نشده و دلیل آن این است که طرح‌های جامع مدیریت پسماند در بسیاری از شهرهای خراسان جنوبی هنوز در مرحله مطالعه است و از قانون در این زمینه عقب هستیم.

تصویب طرح جامعه مدیریت پسماند در بیرجند

معاون فنی اداره کل حفاظت محیط زیست خراسان‌جنوبی اظهار کرد: خوشبختانه به واسطه پیگیری‌های انجام شده طرح جامع مدیریت پسماند شهر بیرجند به تصویب رسیده است و با این تصویب می‌توان قدم‌های بعدی در این حوزه را برداشت.

دعاگویان در رابطه با ارتباط شیوع کرونا و موضوع زمین پاک یادآور شد: شاید شیوع کرونا به واسطه حضور کمتر مردم در محیط زیست منجر به تخریب کمتر سرمایه‌های زیستی شده باشد ولی از طرف دیگر به واسطه مصرف زیاد ماسک، ظروف یک مصرف، دستکش‌های یک بار مصرف و …پسماند بیشتری در ایام شیوع کرونا تولید شده است.

وی ادامه داد: حجم تولید پسماند در خراسان‌جنوبی از میانگین کشور بالاتر نیست ولی متأسفانه تولید پسماند پلاستیکی ما بسیار زیاد است که در این زمینه نیاز به فرهنگ سازی داریم.

کد خبر 5195168

منبع: مهر

کلیدواژه: اداره کل محیط زیست خراسان جنوبی مدیریت پسماند پسماند ویروس کرونا شیوع کرونا کرمانشاه آمار کرونا بوشهر زلزله واکسن کرونا گناوه روز ارتش ارتش جمهوری اسلامی ایران ماه رمضان ۱۴۰۰ ماه مبارك رمضان محدودیت های کرونایی اردبیل معاون فنی اداره کل حفاظت محیط زیست محیط زیست خراسان جنوبی خراسان جنوبی مدیریت پسماند تولید پسماند بهره وری زمین پاک

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۶۷۱۴۳۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

صدور مجوز بهره‌برداری شهرک صنعتی شماره ۲ زرند پس از ۱۷ سال انتظار

معاون اقتصادی استانداری کرمان گفت: مجوز بهره‌برداری شهرک صنعتی شماره ۲ زرند پس از ۱۷ سال محقق شد.

به گزارش گروه استان‌ها خبرگزاری دانشجو حسن زاده معاون اقتصادی استانداری کرمان در جریان بازدید از شهرک صنعتی زرند گفت: شهرک صنعتی شماره ۲ زرند در سال ۱۳۸۶ تملک، ولی متاسفانه به دلایل مختلفی مجوز استقرار و بهره برداری واحد‌های صنعتی صادر نشد.

او افزود: سرانجام در ۲۷ فروردین ماه امسال پس از چهار بار بازنگری در طرح ارزیابی زیست محیطی مجوز شهرک مذکور به میزان ۳۰ هکتار از اراضی در اختیار و آن هم تا رده سه زیست محیطی، پس از ۱۷ سال وقفه با همت تیم اقتصادی استان دریافت شد.

وی ابراز امیدواری کرد با مشارکت و سرمایه گذاری شاهد راه اندازی صنایع مختلف و ایجاد اشتغال در این شهرک باشیم.

سپس حسین میجانی مدیر عامل شرکت شهرک‌های صنعتی استان کرمان هم با اشاره به زیرساخت‌های موجود آب، برق و گاز افزود: از هم اکنون این شهرک آماده واگذاری به سرمایه گذاران واحد‌های مختلف تولیدی است.

شایان ذکر است طبق اعلام شرکت شهرک‌های صنعتی استان کرمان، سند تک برگ شهرک صنعتی زرند ۲ در چند سال اخیر آماده بوده، اما به دلیل مخالفت حفاظت محیط زیست مجوز استقرار و بهره برداری واحد‌های صنعتی صادر نشده بود که اواخر فروردین ماه امسال پس از ٤ بار بازنگری در طرح ارزیابی زیست محیطی شهرک مذکور به میزان ۳۰ هکتار از اراضی در اختیار و آن هم تا رده سه زیست محیطی، مجوز احداث و بهره برداری پس از ۱۲ سال کسب کرد.

همچنین بنا بر گزارش ها، به دلیل مخالفت سازمان غذا و دارو امکان استقرار واحد‌های صنعتی غذایی حتی تا رده سه نیز در شهرک مذکور و نیز ناحیه صنعتی بهشت وحدت، میسر نیست و شهرک فاقد زون غذایی است. 
موقعیت ۳۰ هکتاری دارای مجوز، در ضلع جنوب شرقی ناحیه صنعتی بهشت وحدت قرار دارد، همچنین مطالعات هیدرولوژی شهرک نیز برای کنترل سیلاب در حال انجام است.

دیگر خبرها

  • صدور مجوز بهره‌برداری شهرک صنعتی شماره ۲ زرند پس از ۱۷ سال انتظار
  • دریافت مجوز شهرک صنعتی زرند بعد از ۱۷ سال
  • طرح مطالعاتی سایت پسماند شهرداری ساوه انجام‌ شد
  • معضل کشت‌های زیرپلاستیکی در همدان و آلودگی محیط زیست
  • میزان تفکیک از مبدا پسماندها در اصفهان به بالای ۱۰ درصد رسید
  • میزان تفکیک از مبدا پسماندها به بالای ۱۰ درصد رسید/ مصمم هستیم کار نیمه تمامی باقی نماند
  • گزارش آخرین وضعیت سیل در خراسان‌جنوبی 
  • تعطیلی جایگاه زباله غیر مجاز دستک آستانه اشرفیه
  • تجلیل از ایثارگران کارآفرین شهرک‌های صنعتی خراسان رضوی
  • عدم وجود سایت مدیریت پسماند ویژه در شهرک‌های صنعتی