Web Analytics Made Easy - Statcounter

بی توجهی مسئولان به توسعه کشتارگاه صنعتی دام در خراسان جنوبی، سبب شده تا اکنون ظرفیت لازم برای نگهداری لاشه‌ها پس از ذبح وجود نداشته باشد و اکنون با اجرای طرح تضمینی خرید دام عشایر، مجبور به استفاده از ظرفیت‌های استان‌های همجوار باشیم.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از خاورستان، با توجه به خشکسالی بی‌سابقه‌ای که امسال در کشور به وجود آمده است، ۹ استان موفق به دریافت مجوز خرید دام مازاد عشایر و دامداران شدند که یکی از این استان ها خراسان جنوبی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در همین خصوص خرید تضمینی دام زنده عشایر از ۲۵ خردادماه در خراسان جنوبی آغاز شده و آنطور که مسئولان می گویند این طرح بازه زمانی مشخصی ندارد و تا زمانی که لازم باشد، ادامه خواهد داشت و باید عشایر دام خود را به نزدیک‌ترین مرکز شهرستان‌ تحویل دهند تا به کشتارگاه هدایت شود.

در این طرح قرار است به ازای خریداری هر کیلوگرم گوشت زنده بره و بزغاله ۵۰ هزار تومان، بز نر ۴۵ هزار تومان، قوچ ۴۵ هزار تومان و بز و میش نیز ۳۲ هزار تومان به دامداران پرداخت ‌شود. در حالی که همین قیمت ها هم برای عشایر و دامداران به صرفه نیست، اما به دلیل خشکسالی و نبود علوفه مرتعی و از طرف دیگر گرانی نهاده ها، مجبور به فروش دام خود هستند.

ظرفیت محدود استان برای کشتار دام

در همین خصوص محمد فرهادی معاون استاندار خراسان جنوبی در 25 خردادماه بازدیدی از کشتارگاه صنعتی دام بیرجند داشت. فرهادی این خصوص گفته است: قرار است دام عشایر و کشاورزان توسط جهاد کشاورزی و امور عشایر خریداری و با استفاده از ظرفیت کشتارگاه‌های استان در سطح بازار عرضه شود. اما با توجه به ظرفیت محدودی که در زمینه کشتار در استان داریم، قرار است از ظرفیت استان‌های خراسان رضوی و یزد برای افزایش کشتار استفاده شود تا فشاری که بابت نگهداری و تامین علوفه دام وجود دارد تا حدودی کاهش یابد.

وی گفت: کشتارگاه صنعتی خوسف توسط بخش خصوصی در حال احداث است که امیدواریم حداکثر تا پایان تیر امسال مشکل آب و گاز این کشتارگاه رفع شود و به‌زودی به‌بهره برداری برسد چراکه گام مهم و موثری برای کشتار و نگهداری دام با روش‌های بهداشتی خواهد بود.

غلامرضا قوسی رئیس سازمان جهادکشاورزی خراسان جنوبی هم در این بازدید تاکید کرد که میزان کشتار دام در استان با اجرای این طرح به مرور افزایش خواهد یافت و چاره‌ای جز استفاده از ظرفیت سایر استان‌ها نداریم.

نبود زیرساخت ها دلیل روند کند خرید دام

مهدی روشن مدیرشرکت پشتیبانی امور دام جهاد کشاورزی خراسان جنوبی هم با اشاره به روند کند خرید ترکیبی دام عشایر به دلیل نبود زیرساخت مناسب در استان گفته است: به دلیل وجود تنها کشتارگاه صنعتی استان در بیرجند که ظرفیت پیش سرد ۱۵۰ رأس دام را دارد، روزانه ۱۰۰ رأس دام از عشایر خریداری می‌شود.

وی از انعقاد قرارداد با استان یزد برای انتقال دام به کشتارگاه صنعتی دام یزد با ظرفیت کشتار یک هزار رأس خبر داد و گفت: براساس برنامه ریزی انجام شده روزانه ۳۰۰ تا ۴۰۰ رأس دام خریداری شده در استان به یزد ارسال خواهد شد. همچنین پیگیری‌ ها برای حمل ۱۰۰ رأس دام به مشهد نیز در حال برنامه ریزی است تا دغدغه عشایر استان برای خرید دام کمتر شود.

ظرفیت های کشتارگاه صنعتی بیرجند متناسب با نیاز 25 سال قبل

محمدرضا عیسایی مقدم مسئول کشتارگاه صنعتی دام بیرجند در گفتگو با خبرنگار خاورستان، اظهارکرد: کشتارگاه صنعتی بیرجند تنها کشتارگاه صنعتی شهرستان بیرجند است که 25 سال قبل ساخته شده و ظرفیت آن هم بر اساس جمعیت همان زمان، اندیشیده و ایجاد شده است، اما اکنون با توجه به افزایش جمعیت، نیاز است که ظرفیت این کشتارگاه هم افزایش یابد.

وی افزود: این کشتارگاه ظرفیت کشتار روزانه یک هزار رأس دام را هم دارد، اما موضوع مهم نگه داری لاشه ها است که حداکثر توان نگه داری ما 350 لاشه است.

مسئول کشتارگاه صنعتی دام بیرجند تاکید کرد: با توجه به اینکه بعد از ذبح دام، باید لاشه به مدت 24 ساعت در پیش سرد باقی بماند، اکنون یکی از مهم ترین مشکلات این کشتارگاه، کافی نبودن ظرفیت پیش سرد است. این کشتارگاه دارای سه پیش سرد است که حداقل دو پیش سرد آن باید در اختیار قصابی های شهر و تامین نیاز روزانه مردم باشد، با این حساب یک پیش سرد دیگر با ظرفیت نگه داری حدود 120 لاشه باقی می ماند که با تمام فشارهای موجود در این شرایط، آن را بکار گرفته ایم.

نیاز 3 میلیارد تومانی برای افزایش ظرفیت کشتارگاه

عیسایی مقدم با تاکید بر لزوم آماده بودن زیرساخت ها در مواقع ضروری و شرایط بحرانی، گفت: اکنون با توجه به طرح خرید دام عشایر، برای نگه داری لاشه دام کمبود فضا است، در حالی که با ایجاد ظرفیت پیش سرد 200 لاشه ای، نیاز شهر برطرف خواهد شد.

وی بیان کرد: برای ایجاد این ظرفیت، نیاز به ساخت سالن جدید نیست و در همان سالنی که داریم، می شود پیش سرد اضافه کرد، اما در این خصوص حداقل سه میلیارد تومان اعتبار و تسهیلات نیاز داریم.

عدم همکاری بانک ها در جهت سرمایه گذاری

مسئول کشتارگاه صنعتی دام بیرجند گفت: اکنون حدود یک سال است که موضوع افزایش ظرفیت پیش سرد کشتارگاه را  پیگیری می کنم، اما متاسفانه هنوز به نتیجه نرسیده ام. سال گذشته با ارائه این درخواست به جهادکشاورزی، برای دریافت تسهیلات به بانک معرفی شدم، اما متاسفانه بانک بهانه تراشی کرد که با رفع بهانه ها، اما باز هم همکاری های لازم را نداشت.

عیسایی مقدم با اشاره به اینکه ظرفیت کشتارگاه صنعتی بیرجند به نسبت جمعیت، از استان های همجوار کمتر است، اظهارکرد: یکی از دلایل توسعه و افزایش ظرفیت کشتارگاه ها در استان های همجوار، دریافت تسهیلات 4 درصدی است، اما بنده از سال 1388 که این کشتارگاه را از شهرداری خریده ام تاکنون، در حالی که قصد توسعه داشته ام و در این خصوص تلاش کرده ام، اما حتی یک ریال هم تسهیلات حمایتی دریافت نکرده ام و همه هزینه های انجام شده از سرمایه خودم و فروش املاک بوده است. 

تلاش 10 ساله برای آسفالت 300 متر جاده

وی با بیان اینکه یکی از مشکلات دیگر این کشتارگاه، خاکی و نامناسب بودن حدود 300 متر از مسیر آن است، گفت: موقعیت کشتارگاره طوری نیست که مسیر آن به روستا یا مکانی ختم شود تا با آسفالت مسیر روستاها، این کشتارگاه هم از این نعمت برخوردار شود، البته دو روستا در امتداد این کشتارگاه قرار دارد که به دلیل جمعیت حداقلی، جزو اولویت ها برای آسفالت سازی مسیر نیست.

مسئول کشتارگاه صنعتی دام بیرجند تصریح کرد: اکنون 10 سال است که این موضوع را از مسئولان متعدد پیگیری کرده ام، اما علی رغم تلاش های زیاد، هنوز به نتیجه نرسیده ام. از طرف دیگر کار ما یک خدمت عمومی و تامین سلامت مردم است و هر روز مرکز بهداشت و دامپزشکی فشار می آورند که سلامت گوشت مردم در خطر است، اما باید چکار کنیم؟ نه قیری برای آسفالت و داده می شود و نه خودم توان انجام آسفالت را دارم با توجه به هزینه های بالا و گزاف آسفالت سازی.

عیسایی بیان کرد: مسئولان استان هم تلاش خود را برای رفع این مشکل انجام داده و می دهند، اما به دلیل نبود اعتبارات دست آنها هم بسته است. در این خصوص آقای فرهادی معاون استاندار قول داده است که اگر اعتبارات داده شود، همکاری خواهد شد.

وی یادآور شد: از طرف دیگر شرکت گاز هم برای گازرسانی به روستاها، مسیر را حفاری کرده و قسمتی از جاده را هم که آسفالت داشته، تخریب کرده و حالا جوابگو هم نیست.

پیش روی روستای حسین آباد به سمت کشتارگاه

مسئول کشتارگاه صنعتی دام بیرجند اظهارکرد: یکی از مشکلات دیگری که با آن مواجه هستیم، پیش روی روستای حسین آباد سادات به سمت کشتارگاه است، بطوری که در سال گذشته، با مجوز بنیاد مسکن، 24 واحد مسکونی در فاصله 200 متری از کشتارگاه ساخته شده است که در این خصوص به ادارات مسئول اطلاع دادیم، اما باز هم نتیجه ای حاصل نشد. متاسفانه برخی از شنیده ها حاکی از این است که این ساخت و سازها هنوز هم ادامه دارد، در حالی که باید از پیش روی روستا به سمت کشتارگاه جلوگیری شود.

عیسایی مقدم با بیان اینکه یکی از معضلات دیگر هم حضور سگ های ولگرد در اطراف کشتارگاه است، گفت: برای جمع آوری سگ های ولگرد بین شهرداری و دهیاری گیر کرده ایم، شهرداری می گوید؛ روستای حسین آباد سادات در محدوده خدماتی شهرداری نیست و دهیاری حسین آباد هم اعلام می کند که اعتباری در این خصوص نداریم. اما در پی بی توجهی مسئولان به این موضوع، تعداد سگ های ولگرد به طور قابل توجهی زیاد شده و حتی ممکن است دام مردم را زنده زنده بدرند.

بر اساس این گزارش؛ در حالی مسئولان استان از کمبود ظرفیت های کشتار دام در استان می گویند که مسئول کشتارگاه صنعتی دام بیرجند، مدت ها به دنبال توسعه و افزایش ظرفیت این کشتارگاه بوده است، اما به دلیل عدم حمایت، تلاش های او بی نتیجه مانده است. متاسفانه یکی از دلایل عدم توسعه، عدم دغدغه مندی مسئولان و دوراندیشی برای مدیریت بحران است، همانطور که در گذشته هیچ تلاشی برای فراهم کردن زیرساخت های کشتار دام نشده و اکنون که شرایط بحرانی و نیاز ضروری به این ظرفیت ها و زیرساخت ها ایجاد شده است، باید به دنبال رایزنی با استان های همجوار بود تا نیاز استان را مرتفع کنند. این در حالی است که به جای دغدغه و دوندگی یک شخص که البته توجهی هم به آن نشده است، بهتر است خود مسئولان برای توسعه زیرساخت ها پیشنهاد و حمایت ها را انجام دهند تا در روز مبادا، اینگونه دست به سر نباشیم.

انتهای پیام/

منبع: دانا

کلیدواژه: استان های همجوار ظرفیت کشتارگاه افزایش ظرفیت خراسان جنوبی ظرفیت کشتار زیرساخت ها هزار تومان کشتار دام دام عشایر حسین آباد استان ها خرید دام ظرفیت ها نگه داری رأس دام

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۴۰۰۷۰۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نقش نفت در رشد اقتصادی و توسعه زیرساخت‌ها مشهود است

عضو هیئت‌رئیسه اتاق بازرگانی تهران نقش نفت در رشد اقتصادی و توسعه زیرساخت‌ها را مشهود دانست و گفت: منابع حاصل از فروش نفت نباید وارد بودجه جاری کشور شود.

عباس آرگون در گفت‌وگو با خبرنگار شانا، با بیان اینکه منابع نفت و گاز یکی از مزیت‌های اصلی کشور به‌ شمار می‌آید، بیان کرد: باید بتوانیم از این منابع خدادادی حداکثر بهره را برای رشد و توسعه اقتصادی کشور ببریم.

وی با تأکید بر اینکه منابع حاصل از فروش نفت را نباید وارد بودجه جاری کشور کرد، افزود: این منابع باید صرف توسعه زیرساخت‌ها و رشد و توسعه دیگر صنایع تولیدی کشور شوند که البته این نقش پارسال مشهود بود.

عضو هیئت‌رئیسه اتاق بازرگانی تهران تصریح کرد: درصورتی‌که سرمایه‌گذاران بدانند سرمایه‌گذاری در بخش نفت و گاز سودآوری مطلوبی دارد و اعتمادسازی لازم نیز انجام شود، بی‌شک وارد این بازار می‌شوند و سرمایه‌های سرگردان به این بخش تزریق خواهد شد.

دیگر خبرها

  • خسارت ۵۰۰ میلیارد تومانی سیل به زیرساخت‌های مناطق عشایری
  • آغاز به کار واحد کشتارگاه صنعتی در شهرستان فسا
  • واحد کشتارگاه صنعتی در فسا بار دیگر آغاز به کار کرد/ اشتغال ۱۰۰ کارگر
  • بررسی آخرین وضعیت مناسبات اقتصادی ایران و همسایگان شمالی در وزارت امور خارجه
  • بررسی وضعیت مناسبات اقتصادی ایران و همسایگان شمالی در وزارت امور خارجه
  • کشتارگاه طیور فسا با ۱۰۰ کارگر به چرخه تولید بازگشت
  • نقش نفت در رشد اقتصادی و توسعه زیرساخت‌ها مشهود است
  • رشد ۳ برابری تعداد شرکت‌های دانش‌بنیان صنعتی در همدان
  • تا پایان سال در ۹۲ نقطه نیروگاه خورشیدی برای شهرک‌های صنعتی ایجاد می‌شود
  • تقدیر از کارگران شهرستان ورامین با حضور مسئولان