Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان از بیرجند، استفاده از ماسک‌های استاندارد در مقابله با ویروس کرونا یکی از گزینه‌های مهم است که بار‌ها به آن تأکید شده است، اما مشکل تولید و توزیع ماسک‌های فاقد استاندارد در شهر است که گویا هیچ ارگانی در این زمینه نظارت درستی ندارد.

نکته مهم اینجا است که چگونه ماسک‌های غیراستاندارد به راحتی در بازار عرضه می‌شود و در هر نوبت مسئولان بهانه‌های جدیدی برای پاسخ به این موضوع مطرح می‌کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

عرضه مستقیم ماسک توسط تولیدکنندگان

پس از تماس‌های مکرر با تهوری معاون بازرسی سازمان صمت خراسان جنوبی پاسخی داده نشد که در همین زمینه با رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان جنوبی گفتگو کردیم.

جرجانی رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان جنوبی گفت: ما هرچه ماسک‌های غیر استاندارد را جمع آوری می‌کنیم، ولی از سوی شرکت‌های پخش دوباره وارد می‌شود.

او با بیان اینکه شناسایی ماسک غیربهداشتی از بهداشتی به سختی انجام می‌شود، گفت: در کنار گشت‌های ما لازم است که کارشناسان غذا و دارو حضور داشته باشند.

جرجانی گفت: اکنون شرکت‌های تولیدکننده ماسک استاندارد در استان واحد‌های عرضه مستقیم زده‌اند و حتی برخی از این تولیدکننده‌ها در فروشگاه‌های زنجیره‌ای مانند نیز غرفه دارند.

رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان جنوبی گفت: مردم نیز لازم است که با توجه به این موضوعات به عنوان نمونه از ماسک‌هایی که داخل فقط یک پلاستیک هستند خریداری نکنند.

او گفت: امسال دو هزار و ۳۰۰ ماسک قاچاق توسط صمت به ثبت رسیده است است و گویا ۶۰ هزار ماسک غیر استاندارد به دلیل نداشتن کد irc نیز جمع‌آوری شده است که آمار دقیق را معاون بازرسی می‌تواند پاسخ‌گو باشد.

جمع‌آوری ۳۵ هزار ماسک غیرمجاز

احمدی کارشناس تجهیزات پزشکی معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی بیرجند هم در این زمینه گفت: گشت‌های مشترک در اینباره داریم و بازدید‌هایی انجام می‌شود.

او گفت: از ابتدای سال تاکنون ما از داروخانه‌ها و مراکز تجهیزات پزشکی ۳۵ هزار ماسک غیر مجاز فاقد کد irc جمع آوری کرده‌ایم.

بیشتر بخوانید

تشکیل ۲ پرونده تخلف عدم عرضه ماسک و دستکش در خراسان جنوبی ماسک‌هایی که جایگزین حبس شدند پیشنهاد روشی جدید برای نابودی ماسک‌های کرونایی

احمدی گفت: به اصناف نیز با همکاری صنعت، معدن و تجارت نامه‌نگاری شده که ماسک‌های فاقد کد irc جمع‌آوری خواهد شد.

کارشناس تجهیزات پزشکی معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی بیرجند گفت: بر کار شرکت‌های پخش دارویی و تجهیزات پزشکی نظارت کامل وجود دارد و به صورت کلی ماسک غیراستاندارد نداریم.

مشکل واحد‌های سنتی

احمدی کارشناس تجهیزات پزشکی معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی بیرجند گفت: مشکل در کل کشور کارگاه‌های غیر صنعتی هستند که در ابتدای کرونا به دلیل کمبود ماسک مجوز‌های موقتی دریافت کردند.

او گفت: بعد از پایان این مشکل و پایان مجوز خود هنوز تولید می‌کنند و دانشگاه علوم پزشکی در حال بررسی این مسئله است.

احمدی گفت: یکی دیگر از مشکلات ما این است که ماسک‌ها در مراکز غیر تخصصی مانند سوپر مارکت‌ها به فروش می‌روند و به این نکته که آیا استاندارد و یا غیر استاندارد است، توجه نمی‌کنند.

کارشناس تجهیزات پزشکی معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی بیرجند گفت: دستورالعمل زده شده است که هر گونه ماسک فاقد برچسب اصالت، قاچاق کالا محسوب شده و جمع‌آوری می‌شود.

نداشتن کد irc نشانه غیراستاندارد بودن نیست

احمدی کارشناس تجهیزات پزشکی معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی بیرجند گفت: همچنین نامه‌نگاری‌هایی شده که از مراکز تولید داخلی خریداری شود، چراکه نمونه‌های داخلی استان به آزمایشگاه‌های معتبر ارسال و تمام استاندارد‌های موجود حتی بالاتر را نیز دارا هستند.

او در زمینه کد irc نیز گفت: در خراسان جنوبی ابلاغ شد که باید تمام مراکز تولید کد irc، مشخصات واحد‌های تولیدی، سیب سلامت و شماره مجوز بر روی کالای خود درج کنند.

احمدی گفت: مشکل اینجا است که در برخی از استان‌های دیگر این موضوع وجود ندارد و فقط برند یا نام شرکت تولیدکننده روی آن درج می‌شود و این موضوع نشانه غیر استاندارد بودن آن نیست.

کارشناس تجهیزات پزشکی معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی بیرجند گفت: واحد‌های عرضه کننده ماسک به این نکته توجه کنند که حتماً کالای خریداری شده آن‌ها مجوز بهداشت داشته باشد و مردم نیز از مراکز عرضه تولید داخلی خریداری کنند و ماسک فاقد کد irc و سیب سلامت تهیه نکنند.

پاسخی که در این گزارش به آن نرسیدیم این است که در نهایت چه ارگانی باید ورود کند تا جلوی توزیع این گونه ماسک‌های فاقد کد irc یا غیر صنعتی را بگیرد.

منبع: مهر

انتهای پیام/ ر

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: ویروس کرونا تولیدکنندگان ماسک غیر بهداشتی غیر استاندارد خراسان جنوبی معدن و تجارت فاقد کد irc ماسک غیر جمع آوری ماسک ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۹۳۲۶۹۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ظرفیت صادرات محصولات سلامت محور ایران به کشور‌های آفریقایی

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، حمیدرضا اینانلو با اشاره به توانمندی‌های ایران در عرصه سلامت گفت: ایران با توجه به پشتوانه بومی‌سازی که در حوزه صنعت دارو و تجهیزات پزشکی دارد، می‌تواند توانمندی خود را به کشور‌های دیگر ارائه دهد، همچنین درباره خدمات ضروری برای تجهیز بیمارستان و بیمارستان سازی، ایران آمادگی کمک به کشور‌های آفریقایی و بهره برداری از این مراکز با صد در صد تجهیزات پزشکی را دارد.

مدیر امور بین‌الملل سازمان غذا و دارو افزود: زمینه همکاری درباره انتقال فن آوری و مشاوره صنعت دارو و تجهیزات پزشکی نیز با گسترش روابط با این کشور‌ها امکان پذیر است.

دومین نشست بین‌المللی ایران و آفریقا با حضور بیش از ۲۰ کشور آفریقایی از ۷ تا ۱۰ اردیبهشت در تهران برگزار شد.

دیگر خبرها

  • کشتارگاه طیور فسا با ۱۰۰ کارگر به چرخه تولید بازگشت
  • دریافت مجوز شهرک صنعتی زرند بعد از ۱۷ سال
  • اعطای امتیاز ویژه به شرکت‌های برتر حاضر در «ایران هلث»
  • ظرفیت صادرات محصولات سلامت محور ایران به کشور‌های آفریقایی
  • ایران می‌تواند توانمندی خود در حوزه صنعت دارو را به کشورهای دیگر ارائه دهد
  • ظرفیت صادرات دارو و تجهیزات به ۲۰ کشور آفریقایی
  • بهترین روش برای تمیز کردن محیط‌های تجاری
  • رشد تولید ماشین آلات صنعتی در دولت سیزدهم+ فیلم
  • اهدای تجهیزات پزشکی به بیمارستان تکاب
  • احیای واحدهای راکد دشتستان در دستور کار است