Web Analytics Made Easy - Statcounter

باشگاه خبرنگاران جوان بیرجند - سالانه ۸ میلیون متر مکعب پساب در تصفیه خانه فاضلاب بیرجند وارد چرخه می‌شود که استفاده از پساب برای مصارف صنعتی و آبیاری درختان غیر مثمر می‌تواند بخش زیادی از نیاز آبی صنایع را برطرف کند.

مرحله دوم تصفیه خانه بیرجند نیز برای افزایش ظرفیت پساب این تصفیه سال ۱۳۸۹ آغاز شد و سال ۱۳۹۰ مجوز‌های لازم از شورای اقتصاد اخذ و در سال ۱۳۹۱ قرارداد با بانک توسعه و تجارت اکو منعقد شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

طرحی که تاکنون بار‌ها وعده افتتاح آن داده شده است که آخرین وعده مسئولان برای افتتاح آن آذرماه امسال بود.

وعده افتتاح تصفیه خانه بیرجند کی محقق می‌شود؟

مودول دوم تصفیه خانه فاضلاب بیرجند و خط انتقال تصفیه خانه از محل تسهیلات بانک توسعه و تجارت اکو اجرایی شده است. ظرفیت روزانه تصفیه خانه فاضلاب ۲۱ هزار و ۵۰۰ متر مکعب است که بیش از ۶۰۰ میلیارد تومان برای آن هزینه شده است.

مدیر عامل شرکت آب و فاضلاب خراسان جنوبی می‌گوید: تصفیه‌خانه فاضلاب بیرجند در حال حاضر مرحله آزمایش با آب را گذرانده است و این طرح به زودی برای آزمایش نهایی وارد مدار می‌شود.

به گفته امامی علت طولانی شدن اجرای این طرح توسعه‌ای بودن آن است به طوری که در این سال‌ها مساحت زیادی به محدوده شهر الحاق شد.

او می‌گوید: در حال حاضر در مراحل پایانی تصفیه خانه هستیم و تقریبا از شبکه بیرجند، ۴۹ کیلومتر باقی مانده است که ۲۷ کیلومتر از آن را قرارداد بسته ایم و ۲۲ کیلومتر دیگر مانده است و در صورت بستن قرارداد، این طرح به اتمام می‌رسد.

پساب فاضلاب، کلید رفع کمبود آب

تصفیه فاضلاب فرصتی مناسب برای کمتر شدن مشکلات زیست محیطی است که استفاده از پساب می‌تواند به تأمین آب صنعت و کشاورزی کمک کند.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای خراسان جنوبی می‌گوید: طرح انتقال پساب تصفیه خانه فاضلاب بیرجند به مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی با هدف جایگزینی یک حلقه چاه عمیق در حال اجراست تا به آبیاری ۸۰ هکتار درخت کاج در در این مرکز کمک کند.

به گفته سروری اعتبار اولیه این طرح ۹ میلیارد تومان است که قرار است با اجرای خط انتقال پساب با لوله‌های فایبرگلاس، UPVC و پلی اتیلن به طول پنج کیلومتر در مدت ۶ ماه اجرا شود.

مدیر عامل شرکت آب منطقه‌ای خراسان جنوبی می‌گوید: تصفیه خانه فاضلاب شهری بیرجند هم اکنون با ظرفیتی در حدود ۸ میلیون مترمکعب در سال در حال فعالیت ‎است که پیش بینی ‎می‎ شود تا سال ۱۴۱۰ به حدود ۲۰ میلیون متر مکعب در سال برسد.

چراغ سبز پساب تصفیه خانه بیرجند به صنایع آب بر

در شهرک صنعتی بیرجند صنایع آب بر زیادی وجود دارند که با استفاده از پساب فاضلاب می‌توان نیاز این صنایع را برطرف کرد و چرخ این کارخانه‌ها به را به حرکت درآورد.

صنایعی که هم اکنون بخش زیادی از نیاز آبی شان به وسیله چاه‌ها تأمین می‌شود.

بیشتر بخوانید

شبکه جمع آوری فاضلاب بیرجند لنگ قراردادی ۲۲ کیلومتری رفع تشنگی صنایع آب بر خوسف با پساب فاضلاب بیرجند  منابع آبی ته کشیده است!

مدیرعامل شرکت شهرک‌های صنعتی خراسان جنوبی به خبرنگار باشگاه خبرنگاران جوان می‌گوید: هم اکنون از بخشی از پساب تصیفه خانه فاضلاب بیرجند درشهرک صنعتی بیرجند، برای آبیاری فضای سبز شهرک و بخشی از صنایع شهرک که نیاز به آب کیفی ندارند، استفاده می‌کنیم.

به گفته پارسا برای استفاده از پساب در شبکه‌های داخلی شهرک صنعتی نیز تقریبا مخزن این شبکه ساخته شده است، اما برای تکمیل این طرح نیاز به ۱۵ میلیارد تومان اعتبار داریم.

پارسا گفت: پیش بینی می‌کنیم این طرح بزرگ تا پایان سال آینده در شهرک صنعتی بیرجند به پایان برسد.

با راه اندازی این پروژه بخش زیادی از نیاز آبی صنایع شهرک صنعتی برطرف می‌شود و دیگر نیازی به استفاده از آب چاه‌ها و آب‌های زیرزمینی نیست.

رفع تشنگی صنایع آب بر خوسف با پساب فاضلاب بیرجند

به جز شهرک صعنتی بیرجند، کارخانه شمش چدن خوسف نیز از دیگر صنایع آب بری است که می‌تواند با استفاده از آب این پساب نیاز آبی خود را تأمین کند.

کارخانه‌ای بزرگ با سرمایه گذاری خارجی چین که هم اکنون مصرف آب در آن ۲۸ لیتر بر ثانیه است.

فرماندار خوسف می‌گوید: عملیات طرح انتقال پساب فاضلاب بیرجند برای صنایع آب بر خوسف، بهمن ماه آغاز می‌شود.

به گفته آخوندی، سهمیه ۲٠٠ لیتر بر ثانیه از پساب فاضلاب بیرجند برای صنایع آب بر خوسف از جمله کارخانه شمش چدن و شهرک صنعتی این شهرستان اختصاص یافته است.

طرح انتقال پساب فاضلاب بیرجند به شهرک صنعتی و کارخانه شمش چدن خوسف را ایمیدرو با اعتبار ۷۰ میلیارد تومان برعهده گرفته است که تابستان سال آینده به پایان برسد.

پساب فاضلاب بیرجند، تشنگی صنایع آب بر را برطرف می‌کند

خراسان جنوبی استانی کم آب است و دارای دو صنعت پر آب بر در حوزه فولاد و شمش چدن است. در چنین شرایطی نیاز است تا مسئولین برای تأمین آب این صنایع در این خطه کویری به سراغ راهکار‌های بروند که دائم و پایدار باشد.

استفاده از پساب فاضلاب یک روش دائمی و پایدار است که با کمک آن دغدغه آبی برای سرمایه گذاران استان و کارخانه‌ها و صنایع آب بر رفع می‌شود.

تولید سالانه ۸ میلیون متر مکعب پساب در خراسان جنوبی فرصتی است که در نتیجه آن، نه چاه‌های آب شهرک‌های صنعتی خشک می‌شوند و نه سرمایه گذاران این صنایع آب بر در استان سردرگم می‌مانند.

پساب کلید نجات صنایع و معادن در گذر از ۲۱ سال خشکسالی است.

انتهای پیام/ک

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: پساب تصفیه خانه تصفیه خانه فاضلاب بیرجند پساب فاضلاب بیرجند استفاده از پساب میلیارد تومان خراسان جنوبی انتقال پساب میلیون متر شهرک صنعتی نیاز آبی متر مکعب هم اکنون شمش چدن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۲۴۹۹۴۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نوسازی و توسعه خطوط جمع آوری فاضلاب بندرعباس ۷۰۰ میلیارد تومان اعتبار می خواهد

ایسنا/هرمزگان مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب هرمزگان تکمیل خطوط و شبکه جمع آوری فاضلاب هم راستا با تکمیل تصفیه خانه فاضلاب بندرعباس و انتقال پساب به صنایع غرب را مهم ارزیابی و تخصیص اعتبار برای اجرای آن را خواستار شد.

 مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب هرمزگان امروز ( ۱۴ اردیبهشت ماه )در بازدید مهدی دوستی استاندار هرمزگان و شهروز شجاعی رئیس شرکت ساخت و توسعه خلیج فارس از روند بازسازی و احداث فازهای تصفیه تکمیلی تصفیه خانه فاضلاب بندرعباس، با بیان اینکه دستورات استاندار هرمزگان در تکمیل پروژه‌های آب و فاضلاب همواره راهگشا و تسریع کننده امور بوده است، افزود: نگاه جامع و آینده نگری استاندار هرمزگان در این بازدید نشان داد عزمی جدی در استان هرمزگان برای جلوگیری از ورود به پساب به دریا وجود دارد که نوید روزهای خوب با هدف بهبود شرایط زیست محیطی ساحل بندرعباس را می‌دهد.

عبدالحمید حمزه پور با بیان اینکه تصفیه خانه فاضلاب بندرعباس در حال حاضر ۵۷ درصد پیشرفت فیزیکی دارد، افزود: در این بازدید موانع پیش روی این پروژه به صورت میدانی بررسی و تصمیمات لازم اتخاذ شد.به گفته حمزه پور ۳۸ کیلومتر از خطوط جمع آوری بتنی و در شرایط بحرانی است که می طلبد با هدف جلوگیری از ریزش آن، نوسازی شود.

مدیرعامل آبفای هرمزگان ادامه داد: یکی دیگر از چالش های شهر بندرعباس جمع آوری فاضلاب محلات بافت فرسوده شامل محله چاهستانی ها، آیت الله غفاری و سنگ کن است که فاضلاب خام آنها وارد خورها می شود.

وی مجموع اعتبار پیش بینی شده برای نوسازی و توسعه خطوط جمع آوری فاضلاب بندرعباس را ۷۰۰ میلیارد تومان عنوان کرد.

در این بازدید، به مناسبت هفته کارگر، استاندار هرمزگان با اهدای گل از تلاش کارگران قدردانی کرد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • مزارع کشاورزی که با فاضلاب خام و پساب آبیاری شوند، معدوم خواهند شد/چرخه تصفیه خانه‌ها باید تکمیل شود
  • اعتراض مردم خوی به بوی نامطبوع تصفیه خانه فاضلاب 
  • تعیین تکلیف پساب تصفیه خانه یزد
  • شکوفایی صنعت همدان با ایجاد بندر خشک
  • تخریب بیش از ۳۰۰ هکتار مزارع آلوده به فاضلاب خام در شیراز
  • طرح جلوگیری از ورود مستقیم فاضلاب برخی محله‌ها به خورها آغاز می‌شود
  • نوسازی و توسعه خطوط جمع آوری فاضلاب بندرعباس ۷۰۰ میلیارد تومان اعتبار می خواهد
  • بازدید استاندار هرمزگان از تصفیه خانه فاضلاب بندرعباس
  • نیاز بندرعباس به ۷۰۰ میلیارد اعتبار جهت توسعه خطوط فاضلاب
  • اتصال فاضلاب در بندرعباس به تصفیه خانه افزایش می‌یابد